Een woning kopen bij
Kleine Landeigendom Klein-Brabant?

Een eigen woning kopen is voor veel mensen een belangrijk doel in hun leven. Met de huidige prijzen is het echter niet voor iedereen mogelijk om op de privé-markt een huis te kopen. Ook een lening bij de bank is niet meer vanzelfsprekend. Daarom bouwt Kleine Landeigendom Klein-Brabant (samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen – VMSW) sociale koopwoningen in Klein-Brabant. Dit zijn kwaliteitsvolle woningen die aan een sociale prijs worden verkocht aan mensen die aan de voorwaarden voldoen. Onze woningen zijn voornamelijk eengezinswoningen, maar we bouwen ook appartementen. Op die manier geven wij mee invulling aan het sociaal woonbeleid van de gemeenten Bornem, Puurs en Sint-Amands.

De toewijzing van deze woningen verloopt via een vaste procedure die voor iedereen gelijk is.

betaalbaar en modern wonen in Klein-Brabant

REGISTERS

Momenteel hebben wij vier registers, die overeenkomen met het grondgebied van de gemeenten Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek. Je kan zowel voor één als voor meerdere registers inschrijven, maar je komt enkel in aanmerking voor woningen in de gemeenten waarvoor je bent ingeschreven.

INSCHRIJVEN

Om in aanmerking te komen voor een sociale koopwoning, moet je je inschrijven in een register, en kom je op de wachtlijst. Per register krijg je een volgnummer dat je chronologische plaats weergeeft. Naarmate er woningen worden gerealiseerd in de gemeente van je keuze, word je daarvan op de hoogte gebracht.

Vragen?

Meer informatie over het kopen van een sociale koopwoning vind je via deze veelgestelde vragen.

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten? Of gewoon een eerste contact om je op weg te helpen?